Mit tegyünk a kölyökkutyával? Első lépés a boldog jövő felé

2015. június 08. 10:00 - whdvic

Egy kiskutya érkezése mindenkit felvillanyoz; a gyerekek megőrülnek a szeretnivaló kis apróságtól, és még a máskor szigorú apukák és anyukák is átadják magukat a pillanat örömének.

Kevés annál aranyosabb dolog van, mint egy csetlő-botló kölyökkutya, akinek életét az első lépéstől végigkísérhetjük. A tapasztalt kutyatartóknak ez persze már rutin, azonban sok gazdi először szembesül azzal, hogy egy kedvenc megjelenésével a felelősség is megduplázódik.

Mit kell ilyenkor tenni? Hogyan ápolom és nevelem? Mi az, amire minden esetben oda kell figyelnem?

Állatorvos, chip, oltási könyv - mindennek megvan a rendje, módja

Az újonnan megszerzett kiskutyussal az első lépések egyike az állatorvoshoz vezessen, aki gondoskodik a chip beültetéséről, az oltási könyv kiállításáról, valamint a szükséges oltások beadásáról. Érdemes odafigyelni arra is, hogy olyan állatorvost válasszunk, akire később is számíthatunk jóban-rosszban.

shutterstock_178561580.jpg

Ha megvagyunk az orvos látogatással, akkor gondoskodjunk a kutyus étkezéséről és szórakozásáról. Olyan vizes és ételes tálakat vegyünk, amelyeknek nem csúszik az alja, a legjobb pedig az, ha az edények rozsdamentes acélból készülnek. A játékok semmi esetre se legyenek plüssből, mert azokat szétrágva a kutyus lenyelheti az apró darabokat. A gumis csipogó csoda a legjobb választás egy kölyöknek.

Séta, játék, egyedüllét

Ahhoz, hogy a kedvenc egészséges maradjon, megfelelő étrend szükséges, ami rostban és fehérjében gazdag. Ez nem egy pénztárcabarát dolog, ugyanis a gazdaságos megoldások ilyenkor nem jelentik a legjobb megoldást, cserébe az egészséges kutya meghálálja fáradozásainkat.

A jó közérzethez feltétlenül szükséges a rendszeres mozgás, aminél ne elégedjünk meg azzal, hogy a kutyus majd kifutja magát a kertben, ez ugyanis közös kikapcsolódás kellene, hogy legyen gazdi és eb között.

Kiemelt figyelmet kell fordítani a bunda tisztán tartására és a higiéniára is: előbbi rendszeres tisztítása és kefélése mellett fontos az élősködőkre való odafigyelés, valamint a kutyus közvetlen környezetének rendszeres tisztán tartása.

Érdemes mindenre felkészülni: a biztosítás ma már elérhető

Szerencsére a gazdik ma már kisállat-biztosítást is köthetnek a kutyusokra (hathónapos kor felett), így nem kell aggódni amiatt, hogy egy nem várt sérülés vagy betegség esetén miből finanszírozzák majd a tetemesre is meghízható orvosi költségeket.

A biztosítás kapcsán az egyetlen megoldást az Aegon kínálja, a bővebb információkat az előrelátó gazdik ezen a linken találják: Kisállat-biztosítás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://legyjogazdi.blog.hu/api/trackback/id/tr1007514264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása