Mit kell beszereznünk, ha kiskutya érkezik a házhoz?

2015. július 13. 08:23 - whdvic

Egy kiskutyát nemcsak simogatni és imádni kell, hanem gondoskodni is kell róla, mégpedig jóval azelőtt, hogy hozzánk kerülne. Az előrelátó gazdi pontosan tudja, hogy az új kedvenc érkezéséig mindennek készen kell állnia, és bizony van pár apróság, amit be kell szerezni a nagy napra.

Az egyszerűbb tervezés érdekében összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, így ez a cikk amolyan csekklista, amit érdemes végigfutni akkor, ha a család új négylábú taggal bővül.

Az alvóhely

Kialakításakor ügyeljünk arra, hogy az biztonságos és könnyen tisztítható legyen. A kiskutyus rágcsálós időszakára a kartondoboz vagy egy műanyagkosár a legjobb megoldás.

Tartsuk szem előtt, hogy az alvóhelyen a kutyának minden pozícióban kényelmesen el kell férnie, ezért az inkább nagyobb legyen, mint kisebb. Érdemes azt puha rongyokkal kibélelni, amiket viszont időközönként ne felejtsünk el kimosni.

shutterstock_185281424.jpg

Az edények

A fémtálaknál nehéz jobb választást találni, hiszen azok tartósak és könnyű őket tisztítani. Az itatóedény magas falú legyen, amibe nem lóg be a kutyus füle.

A játékok

A játékok esetében kiemelt figyelmet kell fordítanunk a biztonságra, hiszen azokat a kutyus semmi esetre sem nyelheti le. Olyat válasszunk, amiből a kutya nem tud kisebb-nagyobb darabokat lerágni.

Nem jó ötlet régi cipőt adni a kölyöknek, hiszen később nem fog tudni különbséget tenni a vadiúj Adidas és a régi piaci között. Az állandó játékok mellett érdemes olyat is beszerezni, amit jutalom gyanánt kaphat.

A póráz és a nyakörv

A nyakörv bőrből vagy fonott anyagból készüljön, és a kiskutyáknak semmi esetre se vegyünk nehéz pórázt, mert az még igencsak megnehezíti a mozgást számukra. Érdemes kipróbálni a felvezető-pórázokat, amiknél a nyakörv és a póráz együtt van, mivel az egy könnyű és jól tisztítható típus.

Ne felejtsük el azt sem, hogy az oltások után a kiskutyát gond nélkül kivihetjük a szabadba, hathónapos kor után pedig már kisállat-biztosítást is köthetünk rá.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://legyjogazdi.blog.hu/api/trackback/id/tr227620328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása