Mennyit mozogjon egy kiskutya?

2015. július 14. 08:33 - whdvic

A 3 legjobb szabadidős foglalkozás a család legújabb kedvencével

Egy kiskutya érkezése mindenkit feldob a családban, és még azok is elmosolyodnak az apróság első lépésein, akiket máskor semmilyen cukiság nem hat meg. De ahogy telnek a napok, és ahogy kiskutyus megismeri az új otthont, valamint megkapja a szükséges oltásokat, úgy válik egyre fontosabb témává a házon kívüli szabadidős program.

Merthogy még a kertes házak esetében sem elég az, ha körbemutatunk az udvaron, és magára hagyjuk kedvencünket, hiszen neki nemcsak tartalmas, de közösen végezhető kikapcsolódásra van szüksége.

Mennyit mozogjon a kiskutya?

Nemcsak aranyos tulajdonság lehet a szeleburdiság, hanem hasznos is, hiszen a kiskutyusokra jellemző, hogy sokat mozognak és játszanak, ha pedig elfáradnak, megkeresik a legkényelmesebb pontot, és úgy dőlnek el, akár a krumplis zsák. Ennek egyik legkellemesebb előnye, hogy mozgásigényük egy komoly részéről képesek maguktól gondoskodni.

shutterstock_86921146.jpg

Arra mindenképp figyeljünk, hogy mivel szervezetük még fejlődik és mivel még mi sem ismerjük teljesítőképességük határát, ezért nem szabad túlterhelni őket. Ne lépcsőztessük őket, valamint ne egy 70 kilométeres túlélőtúrával kezdjük a közös programok sorát, különben az ízületi problémák kialakulását kockáztatjuk.

A kertes ház jó alap, amire ráépíthetjük a kreatív, szórakoztató dolgokat. Az oltások után a kiskutyák gond nélkül kivihetők az utcára, ahol nemcsak megdolgoztathatjuk őket, de lehetőséget is adunk nekik a szűkebb világ megismerésére.

A három legjobb szabadidős foglalkozás

A sétáltatás olyan klasszikus program, ami mindig beválik, csakhogy nem mindegy, hova visszük a kiskutyát, kik közé engedjük be, és hogy miképp töltjük a rendelkezésre álló időt.

A park és a kutyafuttató tökéletes helyszín, mert jól belátható vagy biztonságosan zárt körülmények között szoktathatjuk hozzá a külvilághoz kedvencünket. Egy otthon tesztelt és bevált játékot magunkkal cipelve pedig izgalmassá tehetjük azt a 30-60 percet, amit közösen töltünk el.

A második kedvenc helyszínnek a vízpartot tartjuk, ahol a kutyus megismerkedhet a vízzel, pancsolhat és kedvére felfedezhet. Aki volt már a Római-parton négylábú kedvencével, annak nem kell bemutatni ennek az ötletnek az előnyeit. Ráadásul elég egy faág ahhoz, hogy miénk legyen a kutyus osztatlan figyelme.

A harmadik nagy ötlet a kutyás randi, vagyis közös programok szervezése más gazdikkal és azok kutyáival, hogy összeismertessük a kiskedvenceket. Ez történhet bárhol, de a kellemes nyári időszakban egy sütögetéssel összekötött játékdélután igazán remek ötlet lehet.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://legyjogazdi.blog.hu/api/trackback/id/tr597620342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.07.15. 00:27:16

Feltéve, hogy a kutya akar mozogni.

2015.07.15. 08:59:29

Hát igen. Mi kertes házban lakunk, de a kis örökmozgónak esze ágában sincs oda menni. Csak a járdán közlekedik, a kerti ösvényen nem.

Peetee 2015.07.15. 12:12:48

@Guadalupei Szűz: Nem láttam még olyan kölyökkutyát, amelyik ne akarna. Esetleg az eső/hideg lehet akadály, de akkor meg bent akar pezsegni. Kifáraszthatatlanok.
süti beállítások módosítása